भासी लोगन के संख्या के अनुसार भासा सभ के सूची

एह लेख मे मनई सभ के भासा सभ के ओकर कुल भासी सभ के संख्या के हिसाब से दिहल गइल बा।

मनई सभ के भासा के ओकर परिवार के मोताबिक बिभाजन

सूचीसंपादन

Rank Language परिवार Branch No. of
First language (L1) speakers
No. of
Second language (L2) speakers
Total
No. of
speakers
1 अंगरेजी Indo-European Germanic 369.9 million 978.2 million[1] 1.348 billion
2 Mandarin Chinese
(incl. Standard Chinese)
Sino-Tibetan Sinitic 921.2 million 198.7 million[2] 1.120 billion
3 हिन्दी Indo-European इंडो-आर्यन 342.2 million 258.3 million[3] 600 million
4 स्पेनिश Indo-European Romance 471.4 million 71.5 million[4] 543 million
5 Standard Arabic Afro-Asiatic Semitic [5] 274 million[6] 274 million
6 बांग्ला Indo-European इंडो-आर्यन 228.7 million 39.0 million[7] 268 million
7 फ्रांसीसी Indo-European Romance 79.6 million 187.4 million[8] 267 million
8 रूसी Indo-European Balto-Slavic 153.7 million 104.3 million[9] 258 million
9 पुर्तगाली Indo-European Romance 232.4 million 25.2 million[10] 258 million
10 उर्दू Indo-European इंडो-आर्यन 69.0 million 161.0 million[11] 230 million
11 इंडोनेशियाई Austronesian Malayo-Polynesian 43.6 million 155.4 million[12] 199 million
12 जर्मन Indo-European Germanic 76.6 million 58.5 million[13] 135 million
13 जापानी Japonic 126.3 million 121,500[14] 126 million
14 मराठी Indo-European Indo-Aryan 83.1 million 16.0 million[15] 99 million
15 तेलुगु Dravidian South-Central 82.6 million 13.0 million[16] 96 million
16 Turkish Turkic Oghuz 82.2 million 5.9 million[17] 88 million
17 तमिल Dravidian Southern 77.5 million 8.0 million[18] 85 million
18 Yue Chinese

(incl. Cantonese)

Sino-Tibetan Sinitic 84.9 million 402,000[19] 85 million
19 Wu Chinese

(incl. Shanghainese)

Sino-Tibetan Sinitic 81.7 million 63,000[20] 82 million
20 Korean Koreanic [21] 82 million
21 Vietnamese Austroasiatic Vietic 76.1 million 745,000[22] 77 million
22 Hausa Afro-Asiatic Chadic 48.6 million 26.3 million[23] 75 million
23 Iranian Persian Indo-European Iranian 56.3 million 17.9 million[24] 74 million
24 Egyptian Spoken Arabic Afro-Asiatic Semitic [25] 70 million
25 Swahili Niger–Congo Bantu 16.3 million 52.9 million[26] 69 million
26 Javanese Austronesian Malayo-Polynesian [27] 68 million
27 Italian Indo-European Romance 64.8 million 3.1 million[28] 68 million
28 पंजाबी

(Lahnda)

Indo-European Indo-Aryan [29] 65 million
29 गुजराती Indo-European Indo-Aryan 56.9 million 5.0 million[30] 62 million
30 Thai Kra–Dai Zhuang–Tai 20.7 million 40.0 million[31] 61 million
31 कन्नड़ Dravidian Southern 43.6 million 15.0 million[32] 59 million
32 Amharic Afroasiatic Semitic 32.3 million 25.1 million[33] 57 million
33 भोजपुरी Indo-European Indo-Aryan 52.3 million 160,000[34] 52 million
34 Eastern Punjabi Indo-European Indo-Aryan 48.6 million 3.6 million[35] 52 million
35 Min Nan Chinese

(incl. Hokkien)

Sino-Tibetan Sinitic 48.4 million 387,000[36] 49 million
36 Nigerian Pidgin English Creole [37] 48 million
37 Jin Chinese Sino-Tibetan Sinitic [38] 47 million
38 Filipino Austronesian Malayo-Polynesian [नोट 1] 45.0 million[40] 45 million
39 Hakka Chinese Sino-Tibetan Sinitic [41] 44 million
40 Yoruba Niger–Congo Atlantic–Congo [42] 43 million
41 Burmese Sino-Tibetan Tibeto-Burman [43] 43 million
42 Sudanese Spoken Arabic Afro-Asiatic Semitic [44] 42 million
43 Polish Indo-European Balto-Slavic [45] 41 million
44 Odia Indo-European Indo-Aryan [46] 40 million
  1. टेम्पलेट:E24
  2. टेम्पलेट:E24
  3. टेम्पलेट:E24
  4. टेम्पलेट:E24
  5. Not an L1.
  6. टेम्पलेट:E24
  7. टेम्पलेट:E24
  8. टेम्पलेट:E24
  9. टेम्पलेट:E24
  10. टेम्पलेट:E24
  11. टेम्पलेट:E24
  12. टेम्पलेट:E24
  13. टेम्पलेट:E24
  14. टेम्पलेट:E24
  15. टेम्पलेट:E24
  16. टेम्पलेट:E24
  17. टेम्पलेट:E24
  18. टेम्पलेट:E24
  19. टेम्पलेट:E24
  20. टेम्पलेट:E24
  21. टेम्पलेट:E24
  22. टेम्पलेट:E24
  23. टेम्पलेट:E24
  24. टेम्पलेट:E24
  25. टेम्पलेट:E24
  26. टेम्पलेट:E24
  27. टेम्पलेट:E24
  28. टेम्पलेट:E24
  29. "Punjabi, Western". Ethnologue (English में). पहुँचतिथी 2021-04-10.
  30. टेम्पलेट:E24
  31. टेम्पलेट:E24
  32. टेम्पलेट:E24
  33. टेम्पलेट:E24
  34. टेम्पलेट:E24
  35. टेम्पलेट:E24
  36. टेम्पलेट:E24
  37. टेम्पलेट:E24
  38. टेम्पलेट:E24
  39. टेम्पलेट:E24
  40. टेम्पलेट:E24
  41. टेम्पलेट:E24
  42. टेम्पलेट:E24
  43. टेम्पलेट:E24
  44. टेम्पलेट:E24
  45. टेम्पलेट:E24
  46. टेम्पलेट:E24


उद्धरण खराबी:<ref> tags exist for a group named "नोट", but no corresponding <references group="नोट"/> tag was found